Aardappelen, vlees en salade

7F85FDC7-0D67-4DFC-AE29-34709EAE2933(Scène uit Van Huis _weg) Omi Clara vertelt: ‘We aten cigánypecsenye. Crina had ‘s morgens, voordat Raji arriveerde, het varkensvlees ingesmeerd met een marinade van olie, geperste knoflook, mosterd, paprikapoeder, zout en peper. Toen ze de schaal tevoorschijn haalde, kropen de heerlijke geuren meteen je neus binnen. Ze zette de aardappelen op het vuur en liet zodra die kookten zes  plakken gerookt spek in de koekenpan glijden en knapperig bruin worden. Ze legde het spek op een vel keukenpapier om uit te druipen en bakte het vlees in het achtergebleven vet mooi bruin en gaar. Crina schepte eerst de aardappelen in een schaal, daarbovenop het vlees en het in paprikapoeder gedoopte spek. Raji’s salade van groene bladsla, komkommer, tomaten en stukken augurk, smaakte er verrukkelijk bij.’

‘We aten als koninginnen.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s