Rafels

Omslag RafelsDe hoofdpersonen in Rafels zijn gevangenen van hun eenzaam verdriet. Beiden raken verstrikt in hun emoties en geheimen, waardoor hun huwelijk op de klippen dreigt te lopen.

Het verhaal

Na een dramatische gebeurtenis voelen Lina en Frits zich steeds verder van elkaar verwijderd. Zij is niet bij machte haar verdriet en wantrouwen te delen en verzandt in zwijgzaamheid. Hij vlucht in de armen van een veel jongere vriendin, een relatie die gedoemd is te mislukken omdat zij er in zijn vergelijkingen steeds bekaaid afkomt. Uiteindelijk komt hij erachter dat hij maar een ding wil: zijn vrouw terug. Te laat, wanneer zij aangeeft te willen scheiden, breekt bij hem de paniek los. Hij probeert haar met alle macht over te halen samen in therapie te gaan. Schoorvoetend stemt ze toe, om Anna, hun kind.

In negen sessies werken ze zowel ervaringen uit hun jeugd als hun gezamenlijk leven door. Gaandeweg beseffen ze dat ze vergeten zijn hun emoties en herinneringen te delen. In een heldhaftige poging om op zijn minst vrienden te blijven, besluiten ze alsnog te proberen nader tot elkaar komen.

Onder Rafels fragmenten vind je een aantal scènes en achtergrondinformatie.

Rafels (2022) is een uitgave van Ambilicious en voor € 20,00 te koop bij de boekhandel(  ISBN: 978-94-93275-28-7) rechtstreeks bij de uitgever of bij Bol.