Hou het lek boven

Het regende de hele dag, nee, het goot! Gisteren bij de weersvoorspelling dacht ik: ha regen, kan ik lekker de hele dag schrijven. De voorspelling kwam uit. De weergoden smeten het water met bakken uit de hemel. Maar ook van het appartement zevenhoog viel het water langs de muren naar de zesde, vijfde, vierde en misschien ook derde verdieping. (Ze zijn op vakantie de mensen van de derde dus niemand die het weet). Overstroming, gevalletje kraan vergeten dicht te draaien. Water van de zevende belandde in de badkamer en wc van onze buren.

Paniek in de tent. Angstige verhalen deden de ronde: ‘onze nieuw gestuukte muren bladderen af, tegels springen spontaan van de wand, kortsluiting in de lampen.’ En ‘iedereen moet zijn of haar verzekering waarschuwen, ja jij, bij wie nog geen lekkage te zien is, ook. Water stroomt altijd naar het laagste punt, zoekt een weg achterlangs, dringt zich dwars door spouwmuren heen en voor je het weet zijn ook jullie net gestuukte muren de pineut. Springen ook bij jullie die grote tegels van de muren.’

Wat te doen? De inboedelverzekering een schade melden die nog niet geleden is? Een kwestie van jezelf bij voorbaat verzekeren van dekking? Maar waar moet ik heen met mijn immateriële schade? Dat ik door de weeromstuit niet aan mijn boek heb kunnen werken? Geen letter getypt, geen woord, geen zin, niets, nada, niente, nothing!

Gelukkig heb ik nog wel een uurtje kunnen klozen voor mijn waarde schrijfvriend Johnnie Bonaire totdat mijn hond op springen stond en naar buiten wilde. Het arme beest, zomaar in haar naakte vachtje door dat hondenweer. Arme ik ook in mijn doorweekte broek, jas, t-shirt, schoenen, sokken.

Wat doe je er aan? Dat krijg je als het regent. De boeren zullen wel blij zijn. Zorg dat je het lek boven krijgt, zei mijn vader altijd. Moet je eens zien wat dat lek op zeven hoog, boven dus hè, heeft veroorzaakt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s