Katalisator

 Ic682593974a5075ee41d0453f29c06bb.jpegedere zomer verschijnen er in kranten, weekbladen en blogs op internet artikelen over ‘relatieproblemen en vakantie.’ 
 Laatst las ik het artikel: ‘Vakantie is niet per se een oplossing voor relatieproblemen.’ De teneur van deze en andere teksten (dromen over een zalige vakantie met z’n tweeën neemt je relatieproblemen niet weg) klopt helemaal! 
Vaker blijkt vakantie namelijk uit te pakken als een katalisator, een puist die openbreekt omdat er teveel druk op staat.  
 Geen wonder, want daar zit  je ineens in den vreemde, 24 uur op elkaars lip en word je keihard geconfronteerd met elkaars onhebbelijkheden. 
 Jij ergert je kapot aan zijn eeuwige getuur op zijn smartphone. Zijn continue gesnaai uit de koelkast. De hoeveelheid drankjes die hij bestelt op het terras. Zijn onwil om er eens op uit te trekken.
Hij kan niet uit de voeten met jouw ongedurigheid. Je EROVER willen praten. Je ge-app met je vriendinnen en je gebrek aan zin ’s nachts.
Ineens staat je relatie op scherp en vraag je je af hoe het ergste te voorkomen want jullie houden toch zeker nog van elkaar?
Praten helpt, zeggen je beste vriendinnen. Aandacht voor elkaar hebben helpt, zegt je moeder en je probeert het allemaal en steeds opnieuw.

Maar weet je afleiding zoeken helpt ook. Een goed boek lezen bijvoorbeeld, een verhaal over andermans problemen, dat leidt zo heerlijk af.
Dus …

Neem jij Rafels ook mee in jouw koffer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s