Verhuizen

Leefde ik nog maar als holenmens of leidde ik een nomadenbestaan dan had ik aan twee kookpotten en een extra berenvel genoeg. Ik zou het vuur ontdekken en er een tak in slijpen om daarmee mijn gedachten en fantasieën uit te beelden op een boom bijvoorbeeld en ondertussen denken: waarom van deze boom geen papier te maken, of ik breng symbolen aan op een steen en denk: Mozes wat een mooie schrijftafel is dit! Maar neen, ik ben een modern mens en sleep negentig dozen huisraad, boeken, rotzooi, een tafel en stoelen, een bureautje en een laptop mee en denk: gelukkig de mens die (straks)  schrijven kan.

Een gedachte over “Verhuizen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s