Smelten

Zit ik hier in de hangende tuinen van Leens, boven Groningen de stad, in de nu al druipende hitte, mijn cadeau uit te pakken. De aanloop hiernaartoe was een rampenplan. Nou ja, de trein ging nog wel met zomaar ineens aardig gezelschap van een dame die op een aftandse fiets rondje Groningen wilde gaan doen. In deze hitte? Ja hoor.

Enfin, uit de trein, plassen en op de fiets. Kennelijk gaat heel Nederland vlak voor de bouwvak nog even op de schop (om daarna dik drie weken opengepulkt te blijven irriteren) want wegomlegging na opbreking na wegomlegging. Het Jaagpad, dat ik toch moest hebben om niet enkel over provinciale autowegen te hoeven fietsen, was onbereikbaar. En dat in deze hitte. Ja hoor!

Om een lang verhaal kort en dramatischer te maken; uiteindelijk een weg gevonden waar de banden al zachter en zachter voelden. Fietsenwinkel gezocht, pompen, ventiel eruit, band gescheurd, gerepareerd en weer op pad. Een kilometer of twee verder, onbeduidend fietspad tussen de schapen en koeien op het platte land met de zon recht boven onze koppen: leegloop gesis. Band weer lek. Fietsenman bellen en terug strompelen naar een boom twee kilometer terug. Check dan maar even de mail. Feedback van de leestafelvriend. Liegt er niet om. Laat mij hier maar dood gaan dan. In deze hitte? Ja hoor!

Toch band beter gemaakt en verder. Voor de duvel niet bang en door. Door de mooiste (nooit geweten) Greuningse stadjes als Garnwerd op naar Leens. Onderweg tot aan de knieën in een sloot. Verkoeling. Hoofddoek in de sloot en op de kop. Inshallah! Daar in de verte: Leens. Nog 2 kilometer, nog 1. Verkeerd gereden.

Kommer en kwel maar het resultaat telt. Nu meters maken in de hangende tuin van landgoed Oosterhouw in Leens achter mijn laptop. Of misschien overnieuw beginnen en alles weggooien? Neeeee! Wel de moeder grotendeels, zij zat me toch niet zo lekker, komt dan wel in een volgend boek. Nu schrijven tot ik smelt. Was ik maar Lize Spit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s