Daslook

De scherpe zoete geur van bloeiend wit daslook maakt me blij.
Het doet me denken aan de tent die ik vroeger met mijn buurmeisje bouwde. Van de lange stelen van een hark en een schoffel fabriceerden we het geraamte dat we schuin tegen de buitenvensterbank aanzette. Daaroverheen spanden we, zo strak mogelijk, een oud tafelkleed en knoopten het vernuftig, met wasknijpers, om de stelen.
De geur van daslook onder onze vakantiewoning gaf extra smaak ons avondmaal: een stukje vlees, gebakken aardappeltjes en sla voor mij, gekookte aardappelen in karnemelkspap voor mijn buurmeisje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s